
- Швидкість приготування: Нормально (до 3 годин)
- Складність приготування: Нормально
- Спосіб приготування: Рецепти для духовки
Інгредієнти
Чізкейк з обліпихою: | |
вершковий сир | 400 г. |
цукор | 100 г. |
вершки чи солодка сметана | 120 г. |
сік обліпихи | 100 мл |
яйця курячі | 2 шт. |
Обліпиховий крем: | |
сік обліпихи | 250 мл |
апельсини | 2 шт. |
пудинг ванільний (41г) | 1 шт. |
цукор | 150 г. |
масло вершкове | 100 г. |
Шоколадний крем: | |
шоколад чорний | 150 г. |
молоко або вершки | 100 мл |
масло вершкове | 100 г. |
Інгредієнти | |
обліпиха | 500 г. |
форма діаметром 24см | |
Корж: | |
яйця курячі | 2 шт. |
цукор | 180 г. |
борошно пшеничне | 220 г. |
кефір або йогурт | 180 г. |
олія | 120 г. |
какао темне | 2-3 ст.ложки |
сода харчова | 2/3 ч.ложки |
розпушувач тіста | 2/3 ч.ложки |
ваніль | |
Ох як я люблю цю ягоду з неймовірним бурштиновим кольором. А цей смак … Тортик вийшов таким як я й хотіла, в міру солодким та з легкою кислинкою.
Корж: яйця збити з цукром до пишної маси, додати ваніль. Борошно, розпушувач та какао перемішати. В кефір додати соду, олію. До яєчної маси додати половину рідкої маси, вимішати, половину-сухої, вимішати, решту рідкої, вимішати і суху. Вилити у форму та пекти при 180гр 25-30хв.
З обліпихи вижати сік, в мене вийшло 350мл.
Чізкейк з обліпихою: сир перемішати з цукром, додати по одному яйця, вершки та сік обліпихи. Пекти при 140-150гр 1год, вимкнути духовку і лишити на дві години охолоджуватись. Потім покласти до холодильника на 5-6год.
Крем з обліпихи: з апельсинів віджати сік. Обліпиховий сік змішати з апельсиновим, має вийти 500мл (якщо ні, долити води). В 1/2 соку додати цукор та пудинг, а іншу частину соку нагріти. Маси змішати і заварити крем. Охолодити. Масло збити, поступово ввести крем.
Шоколадний крем: шоколад і молоко нагріти на водяній бані до однорідності. Охолодити. Масло збити, поступово додати шоколадну масу.
Збираємо торт: корж розрізати на два. 1/2 шоколадного крему помістити в кондитерський мішок і сформувати по краю коржа бортики, далі викласти 1/2 обліпихового крему, чізкейк, знову 1/2 шоколадного крему по колу, 1/2 обліпихового крему, корж. Прикрасити за бажанням. Я залила шоколадною поматко та прикрасила мармеладом. Смачного.
о