29.03.2023

Торт з обліпиховим кремом та чізкейком….

Торт з обліпиховим кремом та чізкейком
  • Швидкість приготування: Нормально (до 3 годин)
  • Складність приготування: Нормально
  • Спосіб приготування: Рецепти для духовки

Інгредієнти

Чізкейк з обліпихою:
вершковий сир400 г.
цукор100 г.
вершки чи солодка сметана120 г.
сік обліпихи100 мл
яйця курячі2 шт.
Обліпиховий крем:
сік обліпихи250 мл
апельсини2 шт.
пудинг ванільний (41г)1 шт.
цукор150 г.
масло вершкове100 г.
Шоколадний крем:
шоколад чорний150 г.
молоко або вершки100 мл
масло вершкове100 г.
Інгредієнти
обліпиха500 г.
форма діаметром 24см
Корж:
яйця курячі2 шт.
цукор180 г.
борошно пшеничне220 г.
кефір або йогурт180 г.
олія120 г.
какао темне2-3 ст.ложки
сода харчова2/3 ч.ложки
розпушувач тіста2/3 ч.ложки
ваніль

Ох як я люблю цю ягоду з неймовірним бурштиновим кольором. А цей смак … Тортик вийшов таким як я й хотіла, в міру солодким та з легкою кислинкою.
Корж: яйця збити з цукром до пишної маси, додати ваніль. Борошно, розпушувач та какао перемішати. В кефір додати соду, олію. До яєчної маси додати половину рідкої маси, вимішати, половину-сухої, вимішати, решту рідкої, вимішати і суху. Вилити у форму та пекти при 180гр 25-30хв.
З обліпихи вижати сік, в мене вийшло 350мл.
Чізкейк з обліпихою: сир перемішати з цукром, додати по одному яйця, вершки та сік обліпихи. Пекти при 140-150гр 1год, вимкнути духовку і лишити на дві години охолоджуватись. Потім покласти до холодильника на 5-6год.
Крем з обліпихи: з апельсинів віджати сік. Обліпиховий сік змішати з апельсиновим, має вийти 500мл (якщо ні, долити води). В 1/2 соку додати цукор та пудинг, а іншу частину соку нагріти. Маси змішати і заварити крем. Охолодити. Масло збити, поступово ввести крем.
Шоколадний крем: шоколад і молоко нагріти на водяній бані до однорідності. Охолодити. Масло збити, поступово додати шоколадну масу.
Збираємо торт: корж розрізати на два. 1/2 шоколадного крему помістити в кондитерський мішок і сформувати по краю коржа бортики, далі викласти 1/2 обліпихового крему, чізкейк, знову 1/2 шоколадного крему по колу, 1/2 обліпихового крему, корж. Прикрасити за бажанням. Я залила шоколадною поматко та прикрасила мармеладом. Смачного.
о

джерело